ÄR DET VIKTIGT MED

Hemsida för företag?

Att ha en hemsida för sitt företag är av yttersta vikt! Tre av tio personer väljer bort företag som helt saknar en hemsida.

Din hemsida bör också ha responsiv design. Det innebär att webbplatsen är byggd så att den automatiskt skalas om efter besökarens skärmstorlek. Oavsett om de surfar in via en stationär dator, en laptop, en surfplatta eller en smartphone kommer de få en bra upplevelse av hemsidan.

Webbplatsen är den enda kanalen som du äger själv. Där har du full koll på innehåll och struktur, det är din officiella informationskälla med all viktig information om ditt företag. På Facebook och andra plattformar har du inte samma koll, förändringar sker och algoritmer ändras. 

En hemsida är ett kostnadseffektivt sätt att marknadsföra sig på, på sina egna villkor. Andra plattformar kan sedan utnyttjas för att driva in trafik till din hemsida, till exempel sociala medier.

Hemsida för företag

PROCESS VID SKAPANDE AV

Hemsida för företag

Känner du att det är dags att investera i en hemsida för ditt företag, eller behöver din befintliga sida uppdateras till en modernare design? Det går jättebra att anlita mig för det jobbet! Nedan följer en beskrivning av hur processen vanligtvis brukar se ut. 

research
 • Vi träffas för ett planeringsmöte, där du får berätta om din idé för din hemsida. Ska sidan informera, sälja, locka potentiella kunder till dig eller något helt annat? Vi reder ut dina behov, vad syftet är med sidan och vilken målgrupp vi vänder oss till. Vårt första möte innebär inte att du bundit dig till att anlita mig, mötet sker utan förbehåll från båda parter. Jag återkommer med ett prisförslag till dig. 
design
 • Om du väljer att gå vidare så skapar jag en skiss för projektet utifrån den information jag fått av dig. Färg, form, och struktur sätts ihop och presenteras sedan för dig.
bilder-innehåll
 • I nästa steg kan det bli aktuellt för dig som kund att återkomma till mig med material. Det kan röra sig om texter eller bilder som du vill använda på din nya hemsida. Vill du så hjälper jag gärna till med det här steget!
produktion
 • Nu finns allt tänkbart material och det är dags för produktion. Självklart får du som kund vara delaktig under produktionsprocessen, om du så önskar. 
leverans
 • När arbetet är slutfört ses vi på ett leveransmöte. Min målsättning är att leverera hemsidan så fort som möjligt, inom 4 veckor. Vid leverans får du utbildning, så att du enkelt kan hantera hemsidan framåt. 
uppföljning
 • Jag följer upp projektet och säkerställer att allt fungerar bra. Vill du ha mer hjälp med underhåll och uppdateringar av sidan hjälper jag gärna till med det.

VANLIGA

Frågor och svar

Det är svårt att ha fasta priser eftersom varje webbprojekt skiljer sig åt. Priset beror på hur mycket material och hur många undersidor du vill ha på din webbplats, och hur mycket av det materialet du levererar själv. Priset på de hemsidor jag bygger är från 8 000 kr exkl moms, och uppåt.

Det som tillkommer är kostnad för domännamn samt plats på webbhotell. Den kostnaden betalas per år. Jag rekommenderar Loopia som är ett webbhotell med bra kundsupport. De har olika paket i tre prisklasser, och i samtliga ingår SSL-certifikat (läs mer om SSL-certifikat nedan).

Vill du fortsättningsvis ha hjälp med att uppdatera sidan gör vi ett upplägg och en överenskommelse kring det.

SSL är en förkortning av Secure Socket Layer och är en teknik som används för att kryptera trafiken mellan en hemsida på en webbserver och en besökare från en webbläsare. Det gör det betydligt svårare för obehöriga att “avlyssna” trafiken mellan hemsidan och besökaren.

Det främsta syftet med SSL är att säkra information mellan besökaren och webbplatsen, men det finns också ytterligare fördelar med SSL, till exempel:

 • SSL får din hemsida att visas bättre bland Googles sökresultat 
 • SSL visar att din hemsida är trygg och säker, vilken ökar chansen att besökare väljer att handla hos just dig

När jag bygger en webbplats implementerar jag grundläggande sökmotoroptimering (SEO).

SEO handlar om att förbättra en webbplats synlighet hos sökmotorer, som till exempel Google. Det är algoritmer som styr vilka webbplatser som hamnar högst upp i sökresultatet. Det finns ett flertal faktorer som påverkar hur lätt sökmotorn har att indexera och identifiera vad sidan handlar om. Det går att optimera webbplatsen på olika sätt för att därmed öka chansen att synas högre upp i sökresultatet. Det jag gör är som sagt grundläggande åtgärder, men det kan räcka ganska långt beroende på konkurrensen förstås. 

 • Jag uppmuntrar dig att försöka ha relativt mycket text på din webbplats. Texten ska vara relevant och riktad mot din målgrupp. Detta hjälps vi åt med vid behov. 
 • Sökord/sökfraser vävs in i både titel, metabeskrivning, rubriker och i brödtexten. 
 • Sidan ska vara snabbladdad, därför optimeras och komprimeras bilderna på sidan. Bilderna namnges så att Google har möjlighet att förstå vad sidan handlar om även genom bilderna. 
 • Webbplatsen har responsiv design och fungerar alltså på alla typer av enheter, vilket är en mycket viktig faktor ur flera aspekter, inte minst för sökomotoroptimeringen. 

Ja, när webbplatsen är färdig lär jag dig det du behöver kunna för att ändra själv på sidan. Vill du ha hjälp med ändringar kan jag hjälpa dig mot timdebitering. 

För det mest professionella intrycket rekommenderar jag att man anlitar en fotograf för att bygga upp en egen bildbank, med bilder som framhäver er profil. Dessa bilder kan användas i flera digitala kanaler och även i tryck.  

Ett alternativ är att ta egna bilder, eller anlita mig. Jag fotar både med systemkamera och med mobilen. Om ni vill att jag fotograferar kommer hemsidans slutpris bli lite högre. 

Det är alltid det bästa att använda ett unikt eget bildmaterial. Om det inte känns genomförbart finns det alternativa lösningar. Jag har tillgång till ett flertal bildbanker där man kan hämta passande bilder till hemsidan. 

Om jag får en grund med bra fakta så kan jag absolut hjälpa till att formulera och anpassa texterna för webben. 

HEMSIDA I

WordPress

Jag använder alltid WordPress när jag bygger hemsidor, världens vanligaste CMS. Den förkortningen står för Content Management System, och det kan på svenska översättas till publiceringsverktyg.

40% av världens webbplatser drivs av WordPress. Varför är det så? Här är bara några av fördelarna.

 • Det är gratis – WordPress har öppen källkod och det betyder att du kan göra i princip vad du vill med det.
 • Det är användarvänligt! När man redigerar en sida finns alla verktyg som behövs för att lägga till bilder, länkar och underrubriker. Därmed blir det enkelt att sköta webbplatsen när den är färdig och bara ska uppdateras då och då.
 • Det är flexibelt och utbyggnadsbart för e-handel, integrering med affärssystem, flerspråkigt innehåll, nyhetsbrev m.m. WordPress tillägg (plugins) gör möjligheterna oändliga. 
wordpress

NÅ MIG GENOM

Kontaktformuläret